Synlighet i sociala medier

Facebook evenemanget Församlingsvalet 2018 - #minkyrka är ett nationellt evenemang. Det är för alla som är intresserad av valet, t.ex. kandidater, väljare och församlingsanställda.

Evenemanget är en community där man har möjlighet att diskutera och kommentera. Ingen skild Facebooksida eller -grupp skapas för valet. Följ gärna evenemanget och dela vidare innehållet från evenemanget på era lokala facebooksidor.

Församlingar får komma med som medvärd till evenemanget. Det innebär att evenemanget syns på er Facebooksida. Ni kan bjuda in era församlingsmedlemmar till evenemanget. Ta kontakt med Simon Lampenius om ni vill vara med och för mera information.

Kyrkans nationella svenska kanaler i sociala medier används under valet för att ge det synlighet:

Hashtaggar för innehåll i sociala medier är #minkyrka och #församlingsvalet

Meme bilder för röstningsskedet

Någon kandidat i kikaren?

Var kan jag rösta?

Hitta ditt röstningsställe

Gemensamt material för sociala medier

I Kyrkans bildbank finns det bilder av händer vilka kan kopplas till valets teman: min kyrka tror, ger hopp, älskar, förnyar sig, är nära. Dessa bilder får fritt användas i er egen kommunikation. Det är bra om bilderna sprids.

Nedan finns också länkar till färdiga bilder med text på (memebilder) för sociala medier. Det finns också färdiga faktabilder med statistik dels från tidigare val och dels från kyrkans forskningscentral. Dela dem i sociala medier och försök få igång diskussion om kyrkan och församlingsverksamheten.

Material för församlingarna

Här kan du se och dela vidare # min kyrka -videon via Youtube