Resultattjänst för församlingsvalet

informationen uppdaterad 15.11.2022

Resultattjänstens instruktioner för valkvällen, resultaträkningen och publiceringen av valresultatet finns i Sacrista (Förvaltning och ekonomi > Församlingsförvaltning > Församlingsval 2022 > Instruktioner för resultattjänsten på valdagen).

Resultattjänsten möjliggör rösträkningen i församlingsvalet. För församlingsvalet år 2022 har Kyrkostyrelsen producerat ett resultatberäkningssystem i samarbete med Webscale oy, som också ligger bakom de valsystem Yle använder.

Användarrättigher

En förfrågan om vilka personer som kommer att använda resultatberäkningssystemet har skickats till församlingarna i mitten av juni. Baserat på den information församlingarna gett har användarrättigheter beviljats

Uppgifter som överförs från resultattjänsten

• till den leverantör som sköter utskriften av meddelandekorten (till valbrevet):
    • grundläggande uppgifter om församlingen
    • listor, kandidater
  • till valkompassen:
    • kandidaternas uppgifter
  • till webbplatsen församlingsvalet.fi:
    • listor, kandidater
Tidtabell
Tidpunkt Åtgärd Ansvarig
sommaren 2022 Förfrågan om användare kyrkostyrelsen
juni 2022 Anmälan av användare församlingen
vecka 33 Användarna får instruktioner för att logga in i systemet kyrkostyrelsen
(vecka 33)–14.9.2022 Testanvändning i församlingarna församlingen
16.9–21.9 senast kl. 21 Inmatning och godkännande av uppgifter
  • församlingens basuppgifter
  • listorna (utan nummer)
  • kandidaterna (utan nummer).
församlingen
3.10 kl. 16 – 4.10 kl. 21 Listorna och kandidaternas nummer samt rättelser och kompletteringar av valmansföreningarnas och kandidaternas uppgifter församlingen
11.10 kl. 12–15 och
17.10 kl. 12–15