#Valkaffe

Bjud gärna på kaffe i samband med röstningen! Det kan man göra både under förhandsröstningen och under själva valdagen. Att bjuda på valkaffe bygger god stämning, ger möjligheter att diskutera med församlingsbor och bjuder samtidigt in folk att rösta. Sprid informationen under hashtaggen #valkaffe.

Vem kokar kaffet?

Här några förslag:

• En frivillig grupp sköter om kaffebjudningen och församlingen betalar. De frivilliga kan vara Marthorna, scouterna, missionsgruppen osv. De kan på samma gång presentera sin verksamhet.
  • Församlingens anställda och förtroendevalda tillsammans. Den frivilliga kaffeavgiften kan t.ex. gå till församlingens mission.
  • Samarbetsavtal med ett café i närheten. Den som röstat får en kupong och kan dricka kaffe i caféet. Caféet fakturerar sedan församlingen. Om det passar för ägaren kan t.ex. en präst vara på plats och diskutera med väljarna.

Använd gärna #valkaffe och publicera bilder på Facebook, Twitter och Instagram!